Sposób przygotowania:
Dynia z migdałami
Dynię obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
W garnku zagotować 1/2 szklanki wody z octem, cukrem i goździkami.
Porcjami wkładać dynię, gotować po 5 minut i wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej.
Rodzynki wrzucać do szklanki z gorącą słodka herbatą, po 10 minutach wyjąć.
Migdały obrać ze skórki.
Do słoików wkładać kawałki dyni, rodzynki, migdały i zalewać wrzącą zalewą octową.
Całość pasteryzować.
W garnku zagotować 1/2 szklanki wody z octem, cukrem i goździkami.
Porcjami wkładać dynię, gotować po 5 minut i wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej.
Rodzynki wrzucać do szklanki z gorącą słodka herbatą, po 10 minutach wyjąć.
Migdały obrać ze skórki.
Do słoików wkładać kawałki dyni, rodzynki, migdały i zalewać wrzącą zalewą octową.
Całość pasteryzować.