Sposób przygotowania:
Dyniowe buły z cebulą i boczkiem
Pieczoną dynię i wodę wlać do wysokiego naczynia, zmiksować. Wrzucić do pojemnika od robota dodać pokruszone drożdże oraz cukier i wymieszać. Dodać pozostałe składniki: olej, mąkę i sól. Zagnieść jednolite ciasto i odstawić na 1,5 godziny w ciepłe miejsce. W tym czasie przygotować farsz.
Boczek pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać grubo. Wrzucić składniki na patelnię i usmażyć razem wystudzić. Doprawić czarnym pieprzem.
Ciasto podzielić na 10-12 kawałków, każdy rozpłaszczyć i ułożyć na blasze wyścielonej papierem. Nałożyć farsz z boczku i cebuli, można posypać żółtym serem (posypałam część bułeczek). Odstawić do podrośnięcia na 15 minut.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 20 minut.
Boczek pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać grubo. Wrzucić składniki na patelnię i usmażyć razem wystudzić. Doprawić czarnym pieprzem.
Ciasto podzielić na 10-12 kawałków, każdy rozpłaszczyć i ułożyć na blasze wyścielonej papierem. Nałożyć farsz z boczku i cebuli, można posypać żółtym serem (posypałam część bułeczek). Odstawić do podrośnięcia na 15 minut.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 20 minut.