Sposób przygotowania:
Rolada dyniowaRolada z dyni
Jajka ubijamy z połową cukru pudru na puszystą masą, cały czas ubijając dosypujemy resztę cukru. Do ubitej masy jajecznej dodajemy mus z dyni i sok z cytryny.
Wszystkie suche składniki mieszamy razem i przesiewamy do masy jajecznej wszystko delikatnie mieszamy.
Gotowe ciasto przelewamy do formy o wymiarach 35/38cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 35 minut w temp. 175*C.
Po upieczeniu ciasto wykładamy na lnianą ściereczkę posypaną cukrem pudrem, ściągamy papier, zwijamy roladę, odstawiamy.
Masa:
Do masła dodajemy cukier dokładnie ucieramy, dodajemy porcjami serek, ucieramy do gładkości, dodajemy sok, mieszamy.
Ciasto rozwijamy, smarujemy równomiernie masą, zwijamy, posypujemy cukrem pudrem, Dekorujemy według uznania.
gosia56
ewaeu
zbysiowa
Bo