Sposób przygotowania:
Dyniowe naleśnikiPrzygotowanie ciasta:
Ubijamy jajka z cukrami i mlekiem. Następnie dodajemy puure z dyni oraz pozostałe składniki.
Z gładkiego ciasta naleśnikowego smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor(gdyby ciasto było za gęste dodajemy odrobinę mleka lub wody, gdy za rzadkie odrobinę mąki pszennej).
Przygotowanie nadzienia:
Wszystkie składniki na nadzienie dokładnie mieszamy dodając cukier, skórkę z pomarańczy, parę kropli aromatu pomarańczowego i imbir do smaku.
Etap końcowy:
Upieczone naleśniki przekładamy nadzieniem. Naleśniki składamy w chusteczkę. Posypujemy cukrem pudrem,ozdabiamy miętą,skórką cytrynową oraz posypujemy cukrowymi konfetti.
Rada:
Jeśli ktoś lubi może naleśniki przed podaniem podsmażyć na maśle z obu stron na złoto.