Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1210]

Placki pieczarkowe z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 220
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Uwielbiam te placuszki i odkąd przyrządziłam je po raz pierwszy to w moim domu zagościły na stałe. Są naprawdę przepyszne, delikatne oraz dodatkowo proste w przygotowaniu. Jeśli lubicie pieczarki - koniecznie skorzystajcie przepisu.

Placki pieczarkowe z cebulą

Składniki:

Placki pieczarkowe z cebulą

Około 10 sztuk:

Dodatkowo:

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Placki pieczarkowe z cebulą

Cebula i pieczarki:

Placki pieczarkowe z cebulą
Aby placki były łagodniejsze to cebulę najlepiej dodatkowo zeszklić na odrobinie oleju.

Pieczarki należy obrać, umyć i wraz z cebulą pokroić w niewielką kostkę.

Masa:

Placki pieczarkowe z cebulą
Masa na placuszki powinna być doprawiona według smaku.

Jajka dokładnie połączyć z mlekiem oraz mąką i na końcu do powstałej masy wmieszać pieczarki z cebulą.
Całość doprawić za pomocą soli i pieprzu.

Smażenie:

Placki pieczarkowe z cebulą
Placki podawać solo lub z ulubionymi dodatkami.

Na patelnię z rozgrzanym olejem łyżką stołową wykładać niewielkie porcje ciasta.
(1 łyżka = 1 placuszek.)
Placki smażyć obustronnie po kilka minut do momentu aż będą delikatnie zarumienione.