Sposób przygotowania:
Dyniowe placuszki
Dynię pokroić na kawałki, obrać ze skóry usunąć pestki, a miąższ zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Do startej dyni dodać jajka, przyprawy i wymieszać.
Do całości dodać mąkę i ponownie wymieszać na jednolitą masę do połączenia składników.
Następnie na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, łyżką nakładać porcje masy formując placuszki.
Placki smażyć na złoty kolor około 2 -3 minuty z każdej strony. Kiedy będą przyrumienione zdjąć na talerz.
Podawać z gęstą śmietaną lub jogurtem.
Do startej dyni dodać jajka, przyprawy i wymieszać.
Do całości dodać mąkę i ponownie wymieszać na jednolitą masę do połączenia składników.
Następnie na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, łyżką nakładać porcje masy formując placuszki.
Placki smażyć na złoty kolor około 2 -3 minuty z każdej strony. Kiedy będą przyrumienione zdjąć na talerz.
Podawać z gęstą śmietaną lub jogurtem.
gusia1000