Sposób przygotowania:
Kolorowe placuszki z dynią
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kosteczkę, włożyć do miski, wymieszać z przyprawą do gyrosa, zmiażdżonym czosnkiem i odrobiną przyprawy Garam Masala. Odłożyć na kilkanaście minut w chłodne miejsce.
Por oczyścić, pokroić w cienkie pół krążki. Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę bez gniazd nasiennych pokroić w zapałkę.
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z mięsem, dodać roztrzepane jajka i mąkę. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem, solą i sosem sojowym, wymieszać.
Na rozgrzaną oliwę wkładać porcje ciasta i smażyć rumiane placuszki. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Por oczyścić, pokroić w cienkie pół krążki. Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę bez gniazd nasiennych pokroić w zapałkę.
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z mięsem, dodać roztrzepane jajka i mąkę. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem, solą i sosem sojowym, wymieszać.
Na rozgrzaną oliwę wkładać porcje ciasta i smażyć rumiane placuszki. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
zbysiowa
ciasteczka