Sposób przygotowania:
Kokosowe ciasteczka z białą czekoladą i cynamonemMasa:
Miękkie masło oraz cukier należy utrzeć na białą oraz puszystą masę.
W drugiej misce wymieszać mąkę, cynamon, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
Do ubitego masła z cukrem wbić jajko i po wymieszaniu dodać połączone składniki suche, a następnie wiórki.
Na końcu do całości wmieszać (najlepiej dłonią) posiekaną (ale nie na zbyt małe kawałki!) białą czekoladę.
Formowanie:
Z ciasta należy uformować kulki wielkością przypominające większy orzech włoski.
Każdą z nich spłaszczyć, a następnie umieścić na blasze uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczenie:
Ciastka wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec do około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe ciasteczka najpierw będą miękkie, ale po ostygnięciu staną się kruche.