Sposób przygotowania:
Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą
Dynię umyć, obrać i wydrążyć miąższ. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do rozgrzanego rondla wrzucić cebulkę pokrojona w małą kostkę i zeszklić ją. Dodać dynię i również zeszklić. Wlać około ½ szklanki wody, przykryć i poddusić dynię. W między czasie pokroić paprykę w łupki około 2cm a następnie dodać ją do garnka. Pieczarki obrać i pokroić w dużą kostkę. Dodać do garnka i dusić z resztą warzyw. Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w średniej wielkości kostkę. Połączyć z resztą składników i dusić jeszcze prze 5-8 minut. W miedzy czasie w miseczce wymieszać ocet, sól koncentrat i pozostałe przyprawy. Dodać do garnka i dobrze wymieszać. Ponownie zagotować i zdjąć z ognia. Smacznego!