SUPERPRZEPIS

Bigos Eli z dyni

  • eli_555
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7
Bigos Eli z dyni Więcej zdjęć (4)

Bigos tym razem z dyni z dodatkiem papryki czerwonej.

Składniki:

Bigos Eli z dyni

 

  • 1 kg kiełbasy zwyczajnej
  • 4 cebule
  • 3 papryki czerwone
  • 2 kg obranej dyni
  • 1 łyżeczka imbiru w proszku
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • sól
  • pieprz
  • 8 łyżek oleju
  • 1/2 szklanki ostrego keczupu
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka sosera
  • 3 łyżki mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Bigos Eli z dyni

Kiełbasę obrać z osłonek i pokroić w kostkę.Obrane cebule pokroić w ćwierć krążki.Papryki umyć,pozbawić szypułek,nasion i pokroić w słupki.Dynię pokroić w kostkę.W dużym i głębokim garnku rozgrzać olej,dodać kiełbasę,cebulę i smażyć około 10 minut.Dodać paprykę,dynię,sól,pieprz,imbir,cynamon i wymieszać.Do bigosu dolać 3/4 litra wody,dodać koncentrat pomidorowy,keczup,jeszcze raz wymieszać i dusić aż składniki będą miękkie ale nie rozgotowane.Mąkę i soser wymieszać z wodą,wlać do gulaszu i jeszcze przegotować.Smacznego!

Bigos Eli z dyni
Rozgrzać olej,dodać kiełbasę pokrojoną w kostkę i cebulę pokrojoną w ćwierć krążki.
Bigos Eli z dyni
Umyte papryki pozbawić szypułek,nasion i pokroić w słupki.
Bigos Eli z dyni
Obraną dynię pokroić w kostkę,dodać do pozostałych składników.