alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Dżem cukiniowy z galaretką pomarańczową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dżem cukiniowy z galaretką pomarańczową

Dżem cukiniowy z galaretką pomarańczową

Składniki:

Dżem cukiniowy z galaretką pomarańczową

 

  • 5 kg cukinii (obranej, bez gniazd nasiennych)
  • 1 kg cukru
  • 4 galaretki pomarańczowe
  • 5 łyżek kwasku cytrynowego

Sposób przygotowania:

Dżem cukiniowy z galaretką pomarańczową
Zetrzeć cukinie i rozgotować. Dodać pozostałe składniki. Smażyć pół godziny. Rozlać do gorących słoików. Postawić do góry dnem.

Tagi:

beza cukinia bezy