sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Dżem dyniowo- bananowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny dżem z dyni i bananów. Lekko mdły smak przełamałam sokiem z cytryny i wyostrzyłam dodatkiem imbiru.

Dżem dyniowo- bananowy

Składniki:

Dżem dyniowo- bananowy

Składniki

Sposób przygotowania:

Dżem dyniowo- bananowy
Dynię kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka, podlewamy wodą i gotujemy przez około 15 minut. Banany obieramy ze skórki i ścieramy na tarce.

Dodajemy do miękkiej dyni, wsypujemy cukier oraz imbir. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i smażymy przez 15 minut. Od czasu do czasu mieszamy.

Pod koniec dodajemy sok z cytryny. Gotowy dżem przekładamy do słoików i pasteryzujemy przez 15 minut.