Bożena1968

Bożena1968

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Dżem dyniowo-jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny dżem ..jabłko plus dynia..idealne połączenie.

Dżem dyniowo-jabłkowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dżem dyniowo-jabłkowy

 

  • 1 kg dyni
  • 50 dkg jabłek
  • 70 dkg cukru
  • 1 łyżeczka kwasku cytrynowego

 

Sposób przygotowania:

Dżem dyniowo-jabłkowy
Dynię obrać ,oczyścić z pestek i miąższu,następnie pokroić w kawałki.Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i i pokroić również w kostkę.Przełożyć do garnka i rozparować pod przykryciem.Gdy już będą miękkie gotować bez przykrycia około 3 minut.Dodać cukier i kwasek i gotować aż zgęstnieje.Gotowy dżem przełożyć do słoiczków.Zamknąć i zapasteryzować.
Dżem dyniowo-jabłkowy
Jabłka i dynia ..obrane i pokrojone w kostkę..