Sposób przygotowania:
Dżem jabłkowy z kardamonem i jagodami goji
Słoiczki umyć i nakrętki umyć, umieścić na blaszce do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika (do 110 stopni z termo obiegiem) na 15 minut. Jabłka umyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w równą kosteczkę. Przełożyć do rondla, dokładnie wymieszać z Żelfixem. Podlać niewielką ilością wody (około 1/2 szklanki), mieszając doprowadzić do wrzenia. Dodać cukier, kardamon i jagody goji. Mieszając ponownie doprowadzić do wrzenia i na wolnym ogniu gotować 3 minuty. Odstawić rondel z ognia, mieszać przez chwilkę do zaniku piany i nałożyć do wyprażonych słoiczków, natychmiast je zakręcając. Słoiczki odstawić do góry dnem na 10-15 minut.
LauraLaura
edytaha
Będzie mi miło :)