A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Dżem rabarbarowo-jabłkowy

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

do gofrów i ciast na zimę jak znalazł

Dżem rabarbarowo-jabłkowy

Składniki:

Dżem rabarbarowo-jabłkowy

 

Sposób przygotowania:

Dżem rabarbarowo-jabłkowy
Rabarbar myjemy i dokładnie obieramy ze skóry,kroimy w grubą kostkę(ok.1 cm),zasypujemy cukier i odstawiamy(najlepiej na noc).Jabłka obieramy i trzemy na grubych oczkach tarki jarzynowej.Wszystkie składniki wrzucamy do garnka,dodajemy dżemix i dusimy przez pół godziny.Gorącym napełniamy słoiczki i natychmiast zamykamy stawiając do góry dnem,aż całkowicie przestygną. SMACZNEGO!