Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Dżem truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Dżem truskawkowy przygotowany w domu jest najlepszy.

Dżem truskawkowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dżem truskawkowy

 

Sposób przygotowania:

Dżem truskawkowy
Do garnka należy wlać sok z porzeczek i dodać do niego cukier, całość podgrzać. Gdy sok się zagotuje dodać truskawki i smażyć je na niewielkim ogniu przez około 30 minut. Dżem przekładać do suchych słoików, szczelnie je zakręcać i pasteryzować w temperaturze około 85 stopni przez 25- 30 minut. Słoiki ustawiać w chłodnym i ciemnym miejscu do góry dnem. Po godzinie słoiki można odwrócić.
Dżem truskawkowy
Dżem truskawkowy
Dżem truskawkowy
Dżem truskawkowy