Sposób przygotowania:
Dżem z aronii i antonówek w thermomixie
Wydrążone jabłka pokroić na kawałki. Aronię opłukać i osączyć.
Do thermomixa wrzuć jabłka i zmiksować /obroty poz.3 czas 15sek. Teraz wrzucić aronię.Tez zmiksować.Dobrze w tym momencie użyć kopystki.Wsypać 1 opakowanie żelfiksu.
Nastawić temp. 100 stopni C , obroty poz.3, czas 15 min.
Na 2 minuty przed końcem gotowania wsypać przez otwór cukier.
Rozlać do pełna do wyparzonych słoiczków i zostawić "do góry nogami" na 5-10 min. KONIEC.
Ten dżem ma słodko-kwaśny smak.
Pozdrawiam serdecznie.
Do thermomixa wrzuć jabłka i zmiksować /obroty poz.3 czas 15sek. Teraz wrzucić aronię.Tez zmiksować.Dobrze w tym momencie użyć kopystki.Wsypać 1 opakowanie żelfiksu.
Nastawić temp. 100 stopni C , obroty poz.3, czas 15 min.
Na 2 minuty przed końcem gotowania wsypać przez otwór cukier.
Rozlać do pełna do wyparzonych słoiczków i zostawić "do góry nogami" na 5-10 min. KONIEC.
Ten dżem ma słodko-kwaśny smak.
Pozdrawiam serdecznie.