polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Dżem z marchewki i czarnuszki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dżem z marchewki i czarnuszki

Dżem z marchewki i czarnuszki

Składniki:

Dżem z marchewki i czarnuszki

 

Sposób przygotowania:

Dżem z marchewki i czarnuszki
Obrane marchewki zetrzeć. Wymieszać z sokami, imbirem, czarnuszką i cukrem. Postawić na małym ogniu. Podgrzewać aż połowa soku wyparuje. Zalać żelatynę 100 ml ciepłej wody. Mieszać aż się rozpuści. Wlać do dżemu marchewkowego. Lekko podgrzać. Nie zagotować. Zdjąć z ogni. Rozłożyć do słoików. Pozostawić do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce.

Tagi:

marchewka