egg rolls rolki chińskie ciasto podstawe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ja spotkałam się z tymi rolkami pierwszy raz w UK. Tutaj ich nie widziałam...

egg rolls rolki chińskie ciasto podstawe

Składniki:

egg rolls rolki chińskie ciasto podstawe

 

  • ciasto na naleśniki :2 łyżki corn starch lub mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 1/4 szklanki wody
  • 4 jajka
  • trochę oleju
  • 1/2 łyżeczki soli
  • ciasto do maczania przed smażeniem:
  • 1/2 szklanka mąki
  • 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody do pieczenia
  • 3/4 szklanki wody zimnej

Sposób przygotowania:

egg rolls rolki chińskie ciasto podstawe
Do pieczenia cieniutkich naleśników przecieramy patelnię lekko tylko olejem.
Po nadzianiu naleśników nadzieniem macza się je ponownie w cieście i wrzuca na 180-190 C olej ok . 2 minuty