jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Eintopf z mięsem, fasolą i ryżem błyskawicznym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

To połączenie zupy fasolowej z rosołem ugotowanym na wołowinie. Zagęszczona płatkami ryżowymi z dodatkiem paseczków mięsa jest typowym pożywnym daniem jednogarnkowym.

Eintopf z mięsem, fasolą i ryżem błyskawicznym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Eintopf z mięsem, fasolą i ryżem błyskawicznym

 

  • 300 g mięsa wołowego
  • kpl warzyw rosołowych
  • 200 g ugotowanej czerwonej fasoli
  • 4 łyżki płatków błyskawicznych
  • 1 łyżeczka cząbru
  • sól, pieprz czarny do smaku

Sposób przygotowania:

Eintopf z mięsem, fasolą i ryżem błyskawicznym
Kroimy mięso na cieniutkie paseczki. Zalewamy 1,5 l wody. Zagotowujemy rosół. Po odszumowaniu dodajemy obrane warzywa. Gotujemy rosół na wolnym ogniu do chwili aż mięso będzie miękkie.

Wyjmujemy warzywa z zupy. Dodajemy błyskawiczne płatki ryżowe. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy cząber. Gotujemy zupę kilka minut po czym dodajemy fasolę.

Trzymamy zupę na małym ogniu jeszcze kilka minut. Podajemy zupę na gorąco. 
Eintopf z mięsem, fasolą i ryżem błyskawicznym
Dodajemy błyskawiczne płatki ryżowe. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy cząber.
Eintopf z mięsem, fasolą i ryżem błyskawicznym
Gotujemy zupę kilka minut po czym dodajemy fasolę.

Tagi:

mięso fasola