Sposób przygotowania:
Eintopf z mięsem, fasolą i ryżem błyskawicznym
Kroimy mięso na cieniutkie paseczki. Zalewamy 1,5 l wody. Zagotowujemy rosół. Po odszumowaniu dodajemy obrane warzywa. Gotujemy rosół na wolnym ogniu do chwili aż mięso będzie miękkie.
Wyjmujemy warzywa z zupy. Dodajemy błyskawiczne płatki ryżowe. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy cząber. Gotujemy zupę kilka minut po czym dodajemy fasolę.
Trzymamy zupę na małym ogniu jeszcze kilka minut. Podajemy zupę na gorąco.
Wyjmujemy warzywa z zupy. Dodajemy błyskawiczne płatki ryżowe. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy cząber. Gotujemy zupę kilka minut po czym dodajemy fasolę.
Trzymamy zupę na małym ogniu jeszcze kilka minut. Podajemy zupę na gorąco.