Sposób przygotowania:
Wczesnojesienny eintopf.
Na taką pogodę proponuję eintopf - jednogarnkowe, pożywne danie. Jeszcze nie tak solidne, jak zimowe, ale już jesienne. Obierz mięso z kurczaka. Posyp pieprzem, czerwoną słodką papryką, wymieszaj dokładnie i odstaw. To, co zostało z kurczaka (skóry, kości, okrawki, skrzydełko) zalej zimną wodą i zagotuj. Gotuj ok. 10 minut i dodaj warzywa.Po godzinie dodaj zioła i przyprawy. Gotuj na bardzo małym ogniu ok. 2 godzin. Ziemniaki, marchewki i kalarepę pokrój w ok. centymetrową kostkę. W garnku rozgrzej masło i podsmażaj na mim warzywa, często mieszając. Kiedy zaczną się rumienić przecedź do nich bulion i zagotuj. Dodaj podzieloną na różyczki połówkę brokuła. Kurczaka podsmaż na złoto na łyżce oliwy i przełóż do zupy. Gotuj jeszcze, aż mięso i warzywa będą miękkie. Podawaj posypane natką pietruszki. Dla głodomorów - można z pieczywem.