kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Eintopf z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Eintopf czyli danie jednogarnkowe z przepyszną cukinią w roli głównej. Lekkie, zdrowe i bardzo smaczne. Doskonałe z ryżem lub kaszą.

Eintopf z cukinią

Składniki:

Eintopf z cukinią

 

  • 2 cebule
  • 2-4 ząbki czosnku
  • oliwa do smażenia
  • 3 średnie marchewki
  • 500g mięsa mielonego
  • pół puszki kukurydzy
  • 2 duże cukinie
  • puszka pomidorów
  • przecier pomidorowy
  • sól, pieprz, ostra papryka, lubczyk

Sposób przygotowania:

Eintopf z cukinią
Cebule i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. podsmażamy do zeszklenia na odrobinie oliwy. Dodajemy pokrojona w kostkę marchewkę i mięso mielone. Doprawiamy mięso solą, pieprze i ostra papryką. Smażymy do całkowitego ścięcia białka. Dodajemy przecier pomidorowy, pomidory z puszki, szklankę wody oraz kukurydze i pokrojone w kostkę cukinię. Dusimy przez około 10 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i lubczykiem. Serwujemy z ryżem lub kaszą.

Tagi:

mięso cukinia