Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Szwedzki eintopf

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo sycące danie

Szwedzki eintopf

Składniki:

Szwedzki eintopf

 

Sposób przygotowania:

Szwedzki eintopf
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła. Przesmażyć na nim ziemniaki. Polać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Zeszklić na 1 łyżce masła. Gotowaną wołowinę zmielić wraz z cebulą w maszynce do mięsa. Przesmażyć na reszcie masła przez ok. 3 min. Mięso połączyć z ziemniakami. Doprawić solą, pieprzem i sproszkowanym zielem angielskim. Dokładnie wymieszać. Podawać obłożony sadzonymi jajkami (po 2 na każdą porcję)

Tagi:

mięso