Sposób przygotowania:
Ekspresowa babka
Przygotować lukry : żółty i brązowy. Margarynę utrzeć z cukrami. Potem dodawać po jednym jajku a następnie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Wlać oranżadę i wymieszać.
Ciasto podzielić na dwie nierówne części i do tej mniejszej wsypać kakao i dodać oranżadę, wymieszać. Formę do babki z kominkiem wysmarować margaryna i wysypać bułką tartą.
Wyłożyć połowę masy jasnej, potem ciemnej i jasnej. Lekko można zamieszać. Babkę piec około godziny ( do suchego patyczka ) w 170 stopniach.
Upieczoną wystudzić na kratce i polać lukrami.
Ciasto podzielić na dwie nierówne części i do tej mniejszej wsypać kakao i dodać oranżadę, wymieszać. Formę do babki z kominkiem wysmarować margaryna i wysypać bułką tartą.
Wyłożyć połowę masy jasnej, potem ciemnej i jasnej. Lekko można zamieszać. Babkę piec około godziny ( do suchego patyczka ) w 170 stopniach.
Upieczoną wystudzić na kratce i polać lukrami.