Sposób przygotowania:
Babka - Pyszna Pokusa
Miękkie masło utrzeć w misce mikserem z obydwoma cukrami. Następnie wbijać po jednym jajku cały czas ubijając. Gdy składniki się połączą przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia i połączyć ciasto. Wlać mleko, chwilę mieszać i rozdzielić ciasto na dwie miski. Nie muszą być równe porcje ciasta, do jednej części dodać masę i kakao i wymieszać. Formę do babki o średnicy u góry 23 cm wysmarować margaryną i wysypać mąką. Oba ciasta nakładać na przemian w formie a potem patyczkiem do szaszłyków przemieszać co pozwoli ciastu ułożyć się w finezyjne wzorki. Formę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec 70 minut. Upieczoną babkę zostawić na 10 minut w lekko uchylonym piekarniku a potem wyjąć ją na kratkę i wystudzić a na koniec posypać cukrem pudrem.