zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Ekspresowa ciecierzyca po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jeśli macie ugotowaną ciecierzycę to już pójdzie ekspresowo. Dlatego też i taka nazwa dania. Na taką paskudną jesienną pogodę w sam raz, pysznie, syto i rozgrzewająco.

Ekspresowa ciecierzyca po bretońsku

Składniki:

Ekspresowa ciecierzyca po bretońsku

 

Sposób przygotowania:

Ekspresowa ciecierzyca po bretońsku
W garnku zagotować wodę, dodać kostki oraz liście, ziele i gotować 5 minut. Potem dodać ciecierzycę oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę a także resztę przypraw, koncentrat i gotować kilka minut.

Na koniec smalec roztopić na patelni, dodać mąkę i zrobić zasmażkę, dodać ją do garnka z ciecierzycą i zagotować mieszając.

W razie konieczności doprawić i podawać z pieczywem.