Sposób przygotowania:
Ekspresowa delicjaGalaretka:
Galaretki należy rozpuścić w 900 ml, a następnie przestudzić i schłodzić w lodówce do momentu lekkiego stężenia.
Całość:
W tortownicy ułożyć warstwę ciastek.
Na biszkopty przelać sztywniejące galaretki i następnie ponownie umieścić kilka lub więcej biszkoptów.
(Ciastka oprócz na spód potrzebne są do połączenia galaretki z czekoladą, ponieważ bez nich cała warstwa czekoladowa będzie ześlizgiwać się.
Do zespojenia wystarczy kilka sztuk, ale jeśli chcecie to ułóżcie ich więcej.)
Ciasto wstawić do lodówki, aby galaretka całkowicie zastygła.
Polewa:
Czekoladę roztopić z mlekiem, odrobinę ostudzić i następnie przelać na ciasto.
Wierzch posypać płatkami migdałowymi.
Ciasto można też dodatkowo udekorować, a na końcu należy je ponownie schłodzić w lodówce.