Sposób przygotowania:
Przysmak dla dzieci
Filety opłukać, oczyścić z błonek i osuszyć .
Następnie każdy przeciąć na dwa kawałki i lekko rozbić, oprószyć przyprawami, usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Kilka rzodkiewek po opłukaniu, oczyszczeniu i osuszeniu ponacinać tak by można powkładać plasterki rzodkiewek tworząc myszki.
Oczka zrobić wkładając ziarenka ziela angielskiego lub goździki.
Ogórek zielony pokroić w plastry.
Sałatę lodową opłukać, osuszyć, rozdzielić na listki, delikatnie oprószyć solą i pieprzem.
Składanie przysmaku;
Na plastrach ogórków ułożyć kawałek usmażonego mięsa, przykryć listkami sałaty, na sałacie ułożyć serek gouda Baby, a następnie wbić naszą myszkę z rzodkiewki umocowaną na wykałaczce.
Udekorować według swojego uznania.
Podawać z usmażonymi z ziemniakami.
Następnie każdy przeciąć na dwa kawałki i lekko rozbić, oprószyć przyprawami, usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Kilka rzodkiewek po opłukaniu, oczyszczeniu i osuszeniu ponacinać tak by można powkładać plasterki rzodkiewek tworząc myszki.
Oczka zrobić wkładając ziarenka ziela angielskiego lub goździki.
Ogórek zielony pokroić w plastry.
Sałatę lodową opłukać, osuszyć, rozdzielić na listki, delikatnie oprószyć solą i pieprzem.
Składanie przysmaku;
Na plastrach ogórków ułożyć kawałek usmażonego mięsa, przykryć listkami sałaty, na sałacie ułożyć serek gouda Baby, a następnie wbić naszą myszkę z rzodkiewki umocowaną na wykałaczce.
Udekorować według swojego uznania.
Podawać z usmażonymi z ziemniakami.
gosia56
BozenaMatuszczyk
gusia1000