zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Ekspresowe babeczki wiśniowe

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Bardzo szybkie, ale i bardzo smaczne babeczki z dżemem wiśniowym - znikają w oka mgnieniu!

Ekspresowe babeczki wiśniowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ekspresowe babeczki wiśniowe

 

  • 2 jajka
  • 200 ml mleka
  • 125 ml oleju
  • 150 g dżemu wiśniowego
  • 300 mąki pszennej typ 500
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Ekspresowe babeczki wiśniowe
Sypkie składniki wymieszać. W drugiej misce wymieszać mokre składniki i dżem ( najlepiej rózgą ). Do mokrych składników wsypać suche i wymieszać ciasto. Formę do muffinek ( na 12 sztuk ) wyłożyć foremkami silikonowymi lub papilotkami i napełnić je ciastem. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec babeczki 25 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Ekspresowe babeczki wiśniowe
osobno przygotować mokre składniki i suche
Ekspresowe babeczki wiśniowe
połączyć ze sobą mokre składniki z suchymi
Ekspresowe babeczki wiśniowe
ciastem napełnić przygotowane foremki .......
Ekspresowe babeczki wiśniowe
babeczki piec 25 minut w temperaturze 175 stopni

Tagi:

jajko jajka