Sposób przygotowania:
Ekspresowe babeczki wiśniowe
Sypkie składniki wymieszać. W drugiej misce wymieszać mokre składniki i dżem ( najlepiej rózgą ). Do mokrych składników wsypać suche i wymieszać ciasto. Formę do muffinek ( na 12 sztuk ) wyłożyć foremkami silikonowymi lub papilotkami i napełnić je ciastem. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec babeczki 25 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
zbysiowa
zewa
Dziękuję. A babeczki wyszły smaczne, wilgotne dzięki dżemikowi i bardzo puszyste.
Szkoda, że łasuchy już zjadły :)
zbysiowa
Może dobrze, bo bym porwała jedną, hahhaaaa;))
zewa
:)
monikaT83
zewa
dzięki Moniko :)
Smaki Nati
zewa
Oczywiście, że można dać inny dżem. Dzięki temu uzyskamy inny smak babeczek.
edytaha
zewa
Ja też lubię wiśniowy. A co do bombeczek to masz rację, ja na to nie wpadłam, hi, hi :)