Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Exspresowa zupa szpinakowa z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zupa ze szpinaku jest smaczna i łatwa do zrobienia.

Exspresowa zupa szpinakowa z koperkiem

Składniki:

Exspresowa zupa szpinakowa z koperkiem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Exspresowa zupa szpinakowa z koperkiem
Szpinak dokładnie umyć, włożyć do garnka, wlać trzy szklanki wody, dodać pokruszone kostki bulionowe i gotować około 3 minuty, zmiksować. Mąkę wymieszać z mlekiem, połączyć z zupą, zagotować. Przyprawić do smaku solą i zmiażdżonym czosnkiem. Zupę podawać z jajkami ugotowanymi na twardo, pokrojonymi w ćwiartki, posypaną koperkiem.