Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Fajita z wieprzowiną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Szybkie i smaczne danie meksykańskie

Fajita z wieprzowiną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fajita z wieprzowiną

 

  • 350 -400 g wieprzowiny (szynkówka)
  • 1 pomidor
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 cebula biała (mała)
  • 1/2 ogórka zielonego
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 4 łyżki przyprawy do fajity
  • 200 ml sosu fajita
  • mix sałat z rukolą
  • 4 tortille (małe)

 

Sposób przygotowania:

Fajita z wieprzowiną
Wieprzowinę drobniutko kroimy, cebule obieramy i siekamy na drobną kosteczkę. W woku rozgrzewamy oliwę wrzucamy mięso i podpiekamy, następnie dodajemy cebulę i wszystko razem podduszamy, dodajemy przyprawę ziołową oraz sos - mieszamy i trzymamy na małym ogniu pod przykryciem przez około 12-15 minut. W tym czasie kroimy w pół plastry pomidora i ogórka, paprykę w mniejsze kawałki - rozgrzewamy grilla bądź opiekacz. Na placki tortilli układamy mix salat, pomidora, ogórka oraz paprykę czerwona, dodajemy mięso, zamykamy w pół i grillujemy do zarumienienia. Smacznego
Fajita z wieprzowiną
mięso drobno kroimy podpiekamy z cebulą ziołami i sosem
Fajita z wieprzowiną
na plackach tortilli układamy pokrojone warzywa
Fajita z wieprzowiną
nastepnie dodajemy przygotowane mięso wieprzowe
Fajita z wieprzowiną
całość opiekamy w opiekaczu bądź grillujemy