Sposób przygotowania:
Fajita z wieprzowiną
Wieprzowinę drobniutko kroimy, cebule obieramy i siekamy na drobną kosteczkę. W woku rozgrzewamy oliwę wrzucamy mięso i podpiekamy, następnie dodajemy cebulę i wszystko razem podduszamy, dodajemy przyprawę ziołową oraz sos - mieszamy i trzymamy na małym ogniu pod przykryciem przez około 12-15 minut. W tym czasie kroimy w pół plastry pomidora i ogórka, paprykę w mniejsze kawałki - rozgrzewamy grilla bądź opiekacz. Na placki tortilli układamy mix salat, pomidora, ogórka oraz paprykę czerwona, dodajemy mięso, zamykamy w pół i grillujemy do zarumienienia. Smacznego
Polpal
widać to tu http://pl.wikipedia.org/wiki/Fajita
i tu (górne zdjęcie to samo a środkowe to fajita wołowa w San Jose w Costa Rice http://en.wikipedia.org/wiki/Fajita
i tu - fajita z kurczaka w języku hiszpańskim skąd pochodzi nazwa fajita http://es.wikipedia.org/wiki/Fajita
paski, paski, paski, mięso i nawet warzywa wszędzie pokrojone w paski.
Konczi
dziękuje bardzo za ładny wykładzik jednak i w przypadku risotta powinno się owy wykład przedstawiać a nie robi się tego ... mój mąż woli kostkę więc nie będę zmieniała jego upodobań :) pozdrawiam :)