Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Falbanki z warzywami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Syto, smacznie kolorowo - przepis na obiad w upalne dni.

Falbanki z warzywami. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Falbanki z warzywami.

 

 

Sposób przygotowania:

Falbanki z warzywami.
Makaron gotujemy al dente zgodnie z zaleceniami producenta. Papryki kroimy w paski, cebulę w piórka, natomiast cukinię w krążki i przecinamy na pół. Jeśli jest dość duża można na ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy olej i posypujemy pieprzem, na taki podkład wykładamy warzywa i smażymy. Jak się zarumienią, obracamy na drugą stronę i znów aż złapią kolorek. Ugotowany makaron wykładamy na talerze, a na niego warzywa...całość posypujemy pokrojoną bazylią. Jeśli ktoś nie lubi może użyć natki.
Falbanki z warzywami.
Jeśli cukinia jest dość duża można krążki pociąć na ćwiartki.
Falbanki z warzywami.
Cukinii nie kroimy zbyt cienko, młoda szybko nam się usmaży i potarga. Lepiej niech to będą grubsze plasterki.