Sposób przygotowania:
Fale Dunaju
Margarynę z cukrem pudrem i jajkami utrzec na masę.Następnie dodać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i jeszcze ucierać.Połowę ciasta wyłożyć na wysmarowaną blachę a do drugiej połowy dodać łyżkę kakao i dwie łyżki słodkiego mleka ,utrzeć i wyłożyć na jasne ciasto. Jabłka obrać ,pokroić na 8 części i układać na cieście wykrojonym środkiem do góry. Upiec. Wykonanie kremu: Margarynę(masło) utrzeć z cukrem, dodać ostudzony budyn i wyłożyć na górę upieczonego i ostudzonego ciasta. Zrobić polewę: 8 dkg cukru,1/4 kostki margaryny,2 łyżki wody,2 łyżki kakao rozetrzeć na małym ogniu ,polać po kremie.
Krolina13
Wygląda obłędnie:D
norbi53
nati33
misia53
Bardzo się cieszę.
martika26
mam pytanie odnośnie słodkiego mleka. Czy chodzi o to mleko słodkie skondensowane z puszki czy może jakieś inne??
Pozdrawiam
misia53
Chodzi o zwykłe mleko, sorki ! niefortunnie to napisałam.
martika26
Pozdrawiam
martika26
Pozdrawiam
misia53
adamaja
misia53
Blaszka standart 35 x 24 cm.
Pod okienkiem na komentarz z prawej strony jest moje FORUM , kliknij i będzie wszystko jasne!
misia53
misia53
adamaja