Sposób przygotowania:
Fantazyjne roladki drobiowe
Filet z drobiowy umyć, osuszyć rozbić tłuczkiem.
Rozłożyć plastry szynki, na szynce ułożyć plaster sera żółtego, plasterek pomidora oraz natkę pietruszki lub koperek świeży( w zależności co komu smakuje).
Szynkę zwinąć w ruloniki, owinąć porcją kurczaka,oprószyć przyprawą uniwersalną ( u mnie kucharek) i obwiązać nitką kuchenną lub wykałaczką albo patyczkiem do szaszłyków.
Z jajka, mąki i śmietany przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
Roladki obtaczać w mące, następnie zanurzać w cieście.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.
Podawać z frytkami i ulubioną surówką,(u mnie buraczki).
Roladki możemy podawać pokrojone w plastry o grubości 1 cm lub w całości.
Rozłożyć plastry szynki, na szynce ułożyć plaster sera żółtego, plasterek pomidora oraz natkę pietruszki lub koperek świeży( w zależności co komu smakuje).
Szynkę zwinąć w ruloniki, owinąć porcją kurczaka,oprószyć przyprawą uniwersalną ( u mnie kucharek) i obwiązać nitką kuchenną lub wykałaczką albo patyczkiem do szaszłyków.
Z jajka, mąki i śmietany przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
Roladki obtaczać w mące, następnie zanurzać w cieście.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.
Podawać z frytkami i ulubioną surówką,(u mnie buraczki).
Roladki możemy podawać pokrojone w plastry o grubości 1 cm lub w całości.
gusia1000