Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Farfalle z bakłażanem, szpinakiem i mascarpone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Błyskawiczny w przygotowaniu obiad na bazie makaronu, z dodatkiem świeżego szpinaku, bakłażana, serka mascarpone i pomidorków koktajlowych.

Farfalle z bakłażanem, szpinakiem i mascarpone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Farfalle z bakłażanem, szpinakiem i mascarpone

 

Sposób przygotowania:

Farfalle z bakłażanem, szpinakiem i mascarpone
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę pokrojoną w kostkę.

Bakłażana myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki, dodajemy do cebuli. Solimy, dodajemy zioła prowansalskie i dusimy przez około 10 minut.

Szpinak oczyszczamy, kroimy w paski i dodajemy do reszty składników razem z serkiem mascarpone.

Mieszamy i dusimy około 2-3 minuty. Następnie dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem.

Nakładamy na talerze, na wierzchu kładziemy pomidorki koktajlowe.
Farfalle z bakłażanem, szpinakiem i mascarpone
Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę pokrojoną w kostkę.
Farfalle z bakłażanem, szpinakiem i mascarpone
Bakłażana myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki, dodajemy do cebuli.
Farfalle z bakłażanem, szpinakiem i mascarpone
Solimy, dodajemy zioła prowansalskie i dusimy przez około 10 minut.
Farfalle z bakłażanem, szpinakiem i mascarpone
Szpinak oczyszczamy, kroimy w paski i dodajemy do reszty składników razem z serkiem mascarpone.

Tagi:

makaron danie