Sposób przygotowania:
Farfalle z bakłażanem, szpinakiem i mascarpone
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę pokrojoną w kostkę.
Bakłażana myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki, dodajemy do cebuli. Solimy, dodajemy zioła prowansalskie i dusimy przez około 10 minut.
Szpinak oczyszczamy, kroimy w paski i dodajemy do reszty składników razem z serkiem mascarpone.
Mieszamy i dusimy około 2-3 minuty. Następnie dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem.
Nakładamy na talerze, na wierzchu kładziemy pomidorki koktajlowe.
Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę pokrojoną w kostkę.
Bakłażana myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki, dodajemy do cebuli. Solimy, dodajemy zioła prowansalskie i dusimy przez około 10 minut.
Szpinak oczyszczamy, kroimy w paski i dodajemy do reszty składników razem z serkiem mascarpone.
Mieszamy i dusimy około 2-3 minuty. Następnie dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem.
Nakładamy na talerze, na wierzchu kładziemy pomidorki koktajlowe.