Sposób przygotowania:
Zapiekane rożki z tortilli z mięsem i seremETAP 1:
Na patelnię wlać kilka łyżek oleju z suszonych pomidorów. Wrzucić posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać posiekane suszone pomidory. Przesmażyć i dodać mięso mielone.
Przyprawić solą, pieprzem czarnym i ziołowym, papryką, ziołami prowansalskimi i octem balsamicznym. Wymieszać. Smażyć mieszając aż mięso straci różowy kolor. Dodać przecier rozmieszany w wodzie i wymieszać. Dusić kilkanaście minut. Przestudzić i wymieszać z tartą mozzarellą i kukurydzą.
Tortille ułożyć jedna na drugiej i przekroić na 3 równe części. Z każdej części zrobić rożek, spiąć wykałaczką brzegi i napełnić farszem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec ok. 20 minut w 180 stopniach. Następnie farsz w rożkach posypać startą goudą i zapiekać jeszcze 5 minut.
Podawać na gorąco.