Sposób przygotowania:
Farfalle z botwinką
Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody zgodnie z przepisem na opakowaniu. Listki botwinki, bez buraczków i łodyżek, umyj, dokładnie odsącz z wody i pokrój. W dużym rondlu rozgrzej oliwę, dodaj czosnek pokrojony w plasterki, chwilkę podgrzewaj nie rumieniąc. Dodaj pokrojoną botwinkę i mieszając podsmaż przez 2-3 minuty. Do rondla przełóż odcedzony makaron, delikatnie wymieszaj i wszystko podgrzewaj przez moment. Cukinię pokrój na kawałki i krótko grilluj na mocno rozgrzanej patelni grillowej. Rondel z makaronem odstaw z ognia, dodaj grillowaną cukinię, dopraw solą morską i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Makaron podawaj posypany pokruszonym serem feta i posiekanym szczypiorkiem.
nathaliye
Krakowianka
anemon
jaNina