anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Farfalle z suszonymi pomidorami i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

To danie można przygotować dosłownie w jednej chwili, najdłużej trwa ugotowanie makaronu.

Farfalle z suszonymi pomidorami i fetą

Składniki:

Farfalle z suszonymi pomidorami i fetą

 

 

Sposób przygotowania:

Farfalle z suszonymi pomidorami i fetą
Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekany czosnek, a po chwili pokrojony szpinak i mieszać do czasu, aż szpinak zwiędnie. Ugotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu makaron odcedzić na durszlaku, a do garnka, w którym się gotował wlać 2 łyżki oliwy i postawić na małym ogniu. Następnie do garnka włożyć przecedzony makaron, szpinak i pokrojone suszone pomidory. Doprawić solą morską i świeżo mielonym kolorowym pieprzem, dodać posiekaną bazylię i delikatnie wymieszać. Podawać posypane pokruszonym serem feta.