nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Farsz do krokietów lub pieczonych pierożków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybki farsz do krokietów lub pieczonych pierożków.

Farsz do krokietów lub pieczonych pierożków

Składniki:

Farsz do krokietów lub pieczonych pierożków

 

  • 250 g żółtego sera
  • ok. 30 dag pieczarek
  • 1-2 parówki
  • 1 mała cebula
  • kilka łyżek oleju
  • przyprawa do pizzy
  • przyprawa uniwersalna, pieprz

Sposób przygotowania:

Farsz do krokietów lub pieczonych pierożków
1.Ser żółty ścieramy na grubych oczkach. Pieczarki obieramy kroimy drobno i przesmażamy na rozgrzanym oleju, aż odparują wodę. Doprawiamy solą i pieprzem. gdy ostygną dodajemy do sera. 2. Cebulę obieramy i drobno kroimy szklimy na rozgrzanym oleju i dodajemy do farszu. 3. Parówki kroimy w drobną kostkę, dodajemy do całości, dokładnie mieszamy. 4. Doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną i pieprzem. Dodajemy przyprawę do pizzy, by farsz był aromatyczny. 5. Zawijamy go w krokiety lub wykorzystujemy do przygotowania drożdżowych pierożków.