eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Farsz do strudla

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Farsz do strudla, farsz do strudla

Farsz do strudla

Składniki:

Farsz do strudla

 

  • 1 kieliszek brandy
  • 30 dag maku
  • 50 ml śmietanki kremówki
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 3 żółtka
  • 4 szklanki tłustego mleka
  • 15 dag cukru pudru
  • 5 dag migdałów
  • 5 dag skórki pomarańczowej
  • 5 dag rodzynek

Sposób przygotowania:

Farsz do strudla
Skórkę posiekać. Sparzyć i obrać migdały. Wymieszać bakalie, zalać alkoholem. Namoczyć. Mak zalać mlekiem. Gotować kwadrans. Dokładnie odcedzić, zmiksować. Utrzeć żółtka z cukrem. Nie przerywając ucierania dodawać mak, śmietankę i ekstrakt. Połączyć z bakaliami i brandy. Przykryć. Pozostawić w chłodnym miejscu na kwadrans. Masą przekładać strudel i piec standardowo.

Tagi:

mak