dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Farsz jajeczny do krokietów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bezmięsny dodatek do naleśników.

Farsz jajeczny do krokietów

Składniki:

Farsz jajeczny do krokietów

 

 

 

Sposób przygotowania:

Farsz jajeczny do krokietów
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane i wystudzone jajka obieramy ze skorupek. Następnie siekamy na tarce. Szczypior płuczemy, drobno siekamy i mieszamy z jajkami. Masło roztapiamy w rondlu, następnie dodajemy mąkę i lekko przesmażamy. Powoli dolewamy mleko i stale mieszając podgrzewamy do momentu, aż zasmażka zgęstnieje. Zasmażkę dodajemy do jajek, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Gotowy farszem nadziewamy naleśniki, które następnie zapiekamy ok 10 min w piekarniku. Smacznego.

Tagi:

jajko jajka