justynkam

justynkam

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Farsz kapuściano-grzybowy do różnych dań

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowany farsz można stosować do krokietów, pierogów, łazanków czy do pieczenia kapuśniaczków.

Farsz kapuściano-grzybowy do różnych dań Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Farsz kapuściano-grzybowy do różnych dań

 

  • 1 główka białej kapusty
  • 20 g suszonych grzybów leśnych
  • 2 cebule
  • 2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • Przyprawa maggi
  • Pieprz
  • sól
  • pół szklanki oleju

 

Sposób przygotowania:

Farsz kapuściano-grzybowy do różnych dań
Grzyby moczymy w ciepłej wodzie a następnie mielimy przez maszynkę. Kapustę myjemy i kroimy na 4 części. Następnie każda część trzemy na tarce o grubych oczkach, obieramy cebulę i kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy olej i wkładamy kapustę z cebulą i grzyby wszystko lekko solimy i smażymy na dużym ogniu pozwalając aby kapusta się lekko przypiekła wtedy będzie miała bardzo fajny aromat . Następnie kapustę podlewamy szklanką wody i dusimy na małym ogniu w między czasie przyprawiamy pieprzem ziołowym przyprawą magii do smaku. Dusimy do miękkości i odparowania wody dość często mieszając. Tak przygotowany farsz można stosować do krokietów, pierogów, łazanków czy do pieczenia kapuśniaczków. Farsz można zamrozić i mieć w każdej chwili gotowy. Smacznego !!!
Farsz kapuściano-grzybowy do różnych dań
Kapustę dla wygody kroimy na ćwiartki
Farsz kapuściano-grzybowy do różnych dań
Trzemy na tarce o grubych oczkach i dodajemy cebule
Farsz kapuściano-grzybowy do różnych dań
Grzybki moczymy w ciepłej wodzie i mielimy przez maszynkę
Farsz kapuściano-grzybowy do różnych dań
Kapustę dusimy na małym ogniu do miękkości