Sposób przygotowania:
Farsz kapuściano-grzybowy do różnych dań
Grzyby moczymy w ciepłej wodzie a następnie mielimy przez maszynkę. Kapustę myjemy i kroimy na 4 części. Następnie każda część trzemy na tarce o grubych oczkach, obieramy cebulę i kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy olej i wkładamy kapustę z cebulą i grzyby wszystko lekko solimy i smażymy na dużym ogniu pozwalając aby kapusta się lekko przypiekła wtedy będzie miała bardzo fajny aromat . Następnie kapustę podlewamy szklanką wody i dusimy na małym ogniu w między czasie przyprawiamy pieprzem ziołowym przyprawą magii do smaku. Dusimy do miękkości i odparowania wody dość często mieszając. Tak przygotowany farsz można stosować do krokietów, pierogów, łazanków czy do pieczenia kapuśniaczków. Farsz można zamrozić i mieć w każdej chwili gotowy. Smacznego !!!