motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Farsz mięsny do krokietów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne nadzienie do krokietów i klusek

Farsz mięsny do krokietów Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Farsz mięsny do krokietów

 

Sposób przygotowania:

Farsz mięsny do krokietów
Mięso ugotowane wyciągamy z rosołu, chłodzimy i kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojone mięso mielimy maszynką do mięsa. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko i wyrabiamy na jednolitą masę. Następnie doprawiamy kucharkiem i pieprzem. Ciasto mięsne ponownie wyrabiamy, aby dobrze połączyło się z przyprawami. Tak przygotowane mięso możemy dawać jako nadzienie do klusek lub krokietów.
Farsz mięsny do krokietów
Ugotowane i ostudzone mięso kroimy na kawałki i mielimy maszynką
Farsz mięsny do krokietów
Do zmielonego mięsa dajemy jajko oraz pieprz i kucharka. Dokładnie wyrabiamy.