Makłowicz

Makłowicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

Farsz miesny do naleśników

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ugotowane mięso przekręcić przez maszynkę razem z jajami, dodać odrobinę pieprzu

Farsz miesny do naleśników

Składniki:

Farsz miesny do naleśników

 

  • kawałek gotowanego mięsa (może być pozostałe po poprzednim obiedzie)

 

  • jaja na twardo (jedno na szklankę zmielonego miesa)

 

  • średnia cebula

 

  • sos sojowy

 

 

 

  • pieprz ziołowy lub mielona papryka

 

Sposób przygotowania:

Farsz miesny do naleśników
Ugotowane mięso przekręcić przez maszynkę razem z jajami, dodać odrobinę pieprzu ziołowego i czarnego. Pieczarki i cebulę usmażyć na oliwie i drobno posiekać (można też przekręcić razem z mięsem). Wymieszać wszystko razem doprawić solą i sosem sojowym.