Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Farsz pieczarkowy z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Takim farszem smarować upieczone naleśniki, zwijać i zapiec

Farsz pieczarkowy z jajkiem

Składniki:

Farsz pieczarkowy z jajkiem

 

  • 1/2 kg pieczarki,
  • 3 szt jajka gotowane na twardo,
  • 2 szt cebula,
  • 2 łyżki śmietanka,
  • 2 łyżki ser żółty utarty,
  • 2 łyżki masło,
  • do smaku przyprawa maggi,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Farsz pieczarkowy z jajkiem
Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle, dodać pokrojone pieczarki i dusić około 10 minut. Następnie zdjąć z ognia wsypać drobno posiekane jajka, śmietankę, przyprawy i żółty ser. Wszystko dokładnie wymieszać.