Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Farsz z białej kapusty.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gotując kapustę trzeba bardzo uważać aby ją nie przegotować.

Farsz z białej kapusty.

Składniki:

Farsz z białej kapusty.

 

  • 1 szt kapusta biała,
  • 1 szt cebula,
  • 15 dag boczek wędzony,
  • 1 łyżka smalec,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku przyprawa maggi w płynie

 

Sposób przygotowania:

Farsz z białej kapusty.
Kapustę pokroić na ćwiartki, włożyć do garnka, zalać gorącą wodą, dodać szczyptę soli i ugotować, odcedzić, ostudzić, odcisnąć i bardzo drobno pokroić. Na patelni rozgrzać smalec i podsmażyć pokrojony w drobną kostkę boczek. Następnie wsypać drobno posiekaną cebulę i zeszklić. Do cebuli z boczkiem dodać pokrojoną kapustę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać i chwilę poddusić.