Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Farsz z kapusty kiszonej i pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Farsz nadaje się doskonale do pierożków i krokietów

Farsz z kapusty kiszonej i pieczarek

Składniki:

Farsz z kapusty kiszonej i pieczarek

 

 

Sposób przygotowania:

Farsz z kapusty kiszonej i pieczarek
Kapustę włożyć do garnka, wlać 1 szkl wody i gotować pod przykryciem około 15 minut. Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie wsypać pokrojone pieczarki i bułkę tartą, poddusić. Kapustę wycedzić, pokroić, włożyć do pieczarek i dusić do odparowania wody. Przyprawić do smaku. Farszem nadziewać pierożki i krokiety.