Sposób przygotowania:
Farsz z kaszy gryczanej
Kaszę gryczaną opłukać, przebrać i ugotować na sypko.
Podroby i słoninę drobno pokroić i poddusić, a następnie zemleć w maszynce. Cebulę, obrać, pokroić i zeszklić na maśle, dodać
do mięsa, wbić jajka, wymieszać masę mięsną. Kaszę połączyć
z masą mięsną, doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem oraz gałką muszkatołową. Dokładnie wyrobić masę.
Podroby i słoninę drobno pokroić i poddusić, a następnie zemleć w maszynce. Cebulę, obrać, pokroić i zeszklić na maśle, dodać
do mięsa, wbić jajka, wymieszać masę mięsną. Kaszę połączyć
z masą mięsną, doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem oraz gałką muszkatołową. Dokładnie wyrobić masę.