Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Farsz z kaszy gryczanej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Farszem z kaszy można nadziewać drób.

Farsz z kaszy gryczanej

Składniki:

Farsz z kaszy gryczanej

 

 

Sposób przygotowania:

Farsz z kaszy gryczanej
Kaszę gryczaną opłukać, przebrać i ugotować na sypko.
Podroby i słoninę drobno pokroić i poddusić, a następnie zemleć w maszynce. Cebulę, obrać, pokroić i zeszklić na maśle, dodać
do mięsa, wbić jajka, wymieszać masę mięsną. Kaszę połączyć
z masą mięsną, doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem oraz gałką muszkatołową. Dokładnie wyrobić masę.