Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Farsz z mięsa gotowanego.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Farsz można robić z rożnych gatunków mięsa.

Farsz z mięsa gotowanego.

Składniki:

Farsz z mięsa gotowanego.

 

  • 1 kg mięsa gotowanego
  • 2 cebule
  • 2-3 łyżki smalcu
  • 1 łyżka bułki tartej
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa maggi do smaku

 

Sposób przygotowania:

Farsz z mięsa gotowanego.
Mięso gotowane oczyścić z kości i przemielić przez maszynkę. Cebulę obrać i bardzo drobno posiekać. Na patelni rozgrzać smalec, wsypać posiekaną cebulę i zeszklić. Do podsmażonej cebuli dodać zmielone mięso, wsypać bułkę tartą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Wszystko razem chwilę podsmażyć. Podawać z grubym makaronem lub z łazankami.