Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Farsz z żółtego sera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Takim farszem można napełniać warzywa, podawać go do pikantnej sałatki.

Farsz z żółtego sera

Składniki:

Farsz z żółtego sera

 

  • 1/2 kg ziemniaki gotowane,
  • 1,5 szkl ser żółty utarty,
  • 2 szt cebula,
  • 15 dag boczek wędzony,
  • 1 łyżka oliwa,
  • 2 łyżki szczypiorek usiekany,
  • 1 łyżeczka majeranek,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • 1 łyżka śmietana

 

Sposób przygotowania:

Farsz z żółtego sera
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojony w kostkę boczek, usmażyć. Skwarki wyjąć, na pozostałym tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulę, połączyć z ziemniakami, dodać żółty ser, śmietanę i dokładnie utrzeć. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wsypać skwarki z boczku, szczypiorek, wymieszać.

Tagi:

sery ser